Etusivu Hyvät käytännöt Ammattiosaajan työkykypassi

Ammattiosaajan työkykypassi

Sisällysluettelo

Tiivistelmä

Ammattiosaajan työkykypassi on työkalu, jonka tavoitteena on vahvistaa ammattiin opiskelevan työkyky- ja hyvinvointitaitoja. Työkykypassi sisältää materiaalit niin opiskelijalle, opettajalle kuin koulutuksen järjestäjälle. Työkykypassi on tarjolla myös mobiilisovelluksena.  

Ammattiosaajan tavoitteena on lisätä opiskelijan taitoja, tietoja ja motivaatiota huolehtia omasta hyvinvoinnistaan opiskelun aikana sekä myös työhyvinvoinnistaan valmistumisen jälkeen. Opettajalle työkykypassi on väline, jolla voi nostaa esille työkykyä tukevia opittavia asioita. Siinä on koottuna yhteen työkykyä ja hyvinvointia ylläpitävät osa-alueet: liikunta, terveysosaaminen, harrastukset ja yhteistyötaidot. Ammattiosaajan työkykypassi yhdistää osa-alueet osaksi tutkinnon suorittamista. Koulutuksen järjestäjälle työkykypassi tarjoaa tavan kantaa yhteiskuntavastuuta sekä saada oppilaitoksessa työskentelevät yhdessä edistämään oppilaitosyhteisön hyvinvointia ja terveyttä.  

Tällä hetkellä SAKU ry:ssä koulutetaan myös työkykypassimentoreita ja 4.4.2022 mennessä työkykypassimentoreita on koulutettu yhteensä 45. Lisäksi kevään 2022 koulutuksissa tulevia mentoreita on valmistumassa 35. Ammattiosaajan työkykypassista on saatavilla lisäksi orientaatio- ja käyttöönottopajoja.  

Tulokset

Hyvinvoinnin edistäminen, motivoituminen työkykyä ja hyvinvointia edistäviin keinoihin sekä tavoitteellisesti kehittää näitä toimia.   

Kohderyhmät

Opiskelijat, Opettajat, Koulutuksen järjestäjät

Kehittämisteemat

Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen

Asiasanat

hyvinvointi, ammatillinen koulutus, työkykyisyys

Tiedot

Hyvät käytännöt viite id

1175

Syntynyt osana

-

Hanke jonka osana syntynyt

-

Hankkeen kotisivu

-

Lisätty rekisteriin

30.06.2022

Hallinnoijan tiedot

Hallinnoija

Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto SAKU ry

Yhteyshenkilö

Maria Käkelä

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: