Etusivu Hankkeet Hyvinvointihanke

Hyvinvointihanke

Sisällysluettelo

Tiivistelmä

Hyvinvointituutorointi on kaikille Oulun yliopiston opiskelijoille avointa vertaisohjausta, jossa opiskelijat ohjaavat ja auttavat toisiaan. Opiskelijoille on tarjolla liikuntaa, tietojen ja taitojen opettelua ja kulttuuria. Järjestettävät aktiviteetit riippuvat opiskelijoiden mielenkiinnosta, eli toiveita otetaan mielellään vastaan! Tuutoroinnin parissa on mahdollista tutustua uusiin ihmisiin, oppia uusia taitoja tai löytää mielekäs harrastus pidemmäksi aikaa.

Suuri osa tuutoroinneista on opiskelijoille täysin ilmaisia. Maksullisiin toimintoihin on yleensä saatu neuvoteltua alennus yhteistyökumppanilta ja muita etuja, kuten opastuksia kulissien taakse tai erityisiä aukioloaikoja.

Tulokset

Hankkeen toimintaan osallistuttiin vuoden 2022 loppuun välisenä aikana yhteensä 5192 kertaa, tavoittaen 2119 ensikertalaista opiskelijaa. Kevään 2023 aikana osallistumismäärä on noussut jo yli 8 000 opiskelijaan. Vuoden 2022 loppuun mennessä uniikkeja hyvinvointituutorointiin osallistuneita oli 16,3 % perustutkinto-opiskelijoista ja väitöskirjatutkijoista. 

Loppuvuodesta 2022 ja keväällä 2023 järjestetyissä hyvinvointihankkeen palautekyselyissä tulokset olivat positiivisia. Vastaajista yli 80 % koki, että hanke on kohentanut heidän mielenterveyttään, melkein 50% vastaajista koki, että heidän fyysinen kunto on parantunut. Yli 60 % kertoi löytäneensä uusia ystäviä hankkeen parista. Lähes kaikki vastaajat suosittelivat hankkeen toimintaa myös muille opiskelijoille. Ja noin 85 % oli joko samaa mieltä tai täysin samaa mieltä väitteen ”Olen löytänyt itselleni mielekästä tekemistä hyvinvointihankkeen avulla” kanssa.

Kohderyhmät

Oulun yliopiston opiskelijat

Kehittämisteemat

Hyvinvoinnin lisääminen Oulun yliopistossa hyvinvointituutoroinnin keinoin

Asiasanat

Hyvinvointituutorointi

Tiedot

Hankkeen id

3894

Ajankohta

2021 - 2024

Lisätty rekisteriin

05.05.2023

Hallinnoijan tiedot

Hallinnoija

Oulun yliopiston ylioppilaskunta, OYY

Yhteyshenkilö

Timi Kärki

Rahoitustiedot

Rahoittaja

Opetus- ja kulttuuriministeriö

Rahoituslähde / rahoitusmomentti

Erityisavustus

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: